sâmbătă, 30 iunie 2012

Prima Casa pentru apartamente in constructii nefinalizate ?

         Dupa cum se stie in acest moment cea mai buna varianta de finantare pentru achizitia de imobile este programul Prima Casa.
         In continuare va prezentam ce presupune programul Prima Casa :
- rata lunara mica
- avans minim 5%
- 0 comision analiza dosar
- unele banci acorda aprobarea creditului inainte de gasirea apartamentului
- posibilitatea de a avea pana la 3 coplatitori.
       Suma maxima de creditare este de 57000 euro pentru pentru acordarea de credite pentru locuinte finalizate sau de 66500 euro pentru credite acordate locuintelor noi nefinalizate , construite in baza autorizatiilor de constructie eliberate dupa 22.02.2010 si pentru locuintele viitoare care urmeaza sa se construiasca de catre beneficiarii individuali.

      O varianta foarte utila care se foloseste destul de putin este perioada de gratie sau "rezervare de fond" care se acorda doar pentru locuinte viitoare care urmeaza sa se construiasca , avand un termen maxim de finalizare de 18 luni .
       Ex: - se da un avans de 500 -1000 euro pentru un apartament care va fi finalizat peste 6 luni. Etapele sunt:
.- antecontract notarial autentic cu avansul,
- se duce antecontractul la banca
-  clientul trebuie sa fie aprobat financiar de catre banca si re face rezervarea de catre fondul de garantare a creditului ce urmeaza sa se acorde prin Programul Prima Casa. Indiferent de terminarea fondurilor sau stoparea programului Prima Casa , acei bani se rezerva pentru acel apartament, aceasta fiind garantia viitoare a creditarii.

     Obligatia cumparatorului fiind sa nu detina venituri mai mici ca in momentul aprobarii financiare a bancii.


       Deci se poate si cumpara un apartament prin Prima Casa si daca nu este finalizat, este in constructie, sau urmeaza in termenul maxim de 18 luni sa fie finalizat.
       Ansambluri imobiliare care accepta acesta varianta de finantare din partea cumparatorilor recomandat  Panoramic Gardens Ansamblu Imobiliar in Sibiu, str. Viilor, unde gasiti apartamente cu 2 camere de la 24000 euro si apartamente de 3 camere de la 36500 euro. Apartamentele au balcon si pivnita, finisate standard.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu