De ce sa ne orientam spre constructiile noi.

           Ma intreba un client ce l-ar putea determina sa se mute din Hipodrom in Gusterita. In acel moment a fost o explozie de motive, in mintea mea, incat pe moment am avut o ezitare,pe care omul,razand superior,a interpretat-o ca pe o lipsa de argumente. Nu ,stimate necunoscut,din contra, argumentele erau prea multe si nu stiam cu care sa incep. As fi inceput cu zona. La prima vedere,sa incerci sa compari Hipodromul cu Gusterita pare o cauza pierduta. Dar incercati sa mergeti pe Mihai Viteazu de la piata Rahova pana la Calea Dumbravii,zi de zi, de cateva ori pe zi, cu masina. Cate injuraturi,cat timp pierdut...Nu mai zic de poluare,de zgomot. Si asta pentru ce? Doar pentru a sta langa magazine ?pai cumparaturile le facem de la Hipermarket ,indiferent de zona,pentru ca sunt preturile mai mici.Nu mai exista in Hipodrom decat mici pete de verdeata,restul e doar aglomerare urbana, fara o panorama (doar ultimele etaje mai ofera aceasta placere), fara aer si ,cel mai rau ,fara o rezolvare in viitor. 
             Gusterita ,in schimb, are spatiu. Retele noi de utilitati,foarte importante in traiul cotidian. In schimb,Hipodromul e cunoscut ca un cartier cu mari carente ,din acest punct de vedere. Gusterita s-a "curatat" mult in ultimul timp,s-au dezvoltat ansambluri rezidentiale, vezi aici , s-au construit vile,pensiuni,etc. E o zona in continua dezvoltare si ,sa nu va mirati daca vom vorbi in cativa ani de o noua zona rezidentiala.Timpul va confirma aceasta.
             Apoi vorbim de blocuri. Sunt cele din Hipodrom mai bune decat cele din Gusterita? NU! Si iata de ce. In Hipodrom blocurile sunt construite din beton, indiferent ca a fost turnat(vezi P-urile)sau din placi prefabricate. Nu au fost izolate din constructie, reparatiile din acest domeniu se dovedesc mai mult o spoiala, si nu pot concura cu blocurile noi,din caramida,izolate dupa ultimele norme europene.
             Alt motiv: arhitectura. Cum sa comparam un bloc tip vila, cu o arhitectura moderna, cu un bloc confort 2 sau 3?
            Sunt doar cateva din multele diferente. Ar mai fi. Desi pare ireal, timpul in care se poate ajunge in centru e mai scurt din Gusterita,chiar daca distanta e mai mare. Din cauza traficului si a infrastructurii. Apoi,sa nu uitam ca in Hipodrom multa lume a "primit" apartamentele Si le-a cumparat pe pret de nimic in anii 90. In Gusterita se cumpara la pretul real al pietei,de clasa de mijloc,cea care da putere economiei,de oameni cu  pregatire,daca intelegeti ce vrea sa zic. Nu spun ca in Hipodrom nu exista oameni de calitate,e departe de mine acest lucru,doar ca diferenta intre a primi si a face e foarte mare. Si in Hipodrom se cumpara apartamente de aceasta clasa de care vorbeam,doar ca procentul este covarsitor in favoarea celor care au primit casele.
          Atunci,ce sa alegem? Sa cumparam intr-un cartier"batran"sau in unul nou,de viitor? Pentru mine e simplu. Eu am ales deja.
           Detalii  gesesti aici legate de apartamentele din Gusterita.